Nekoliko dana prije održavanja Red Bull Air Race svjetskog prvenstva atmosfera u Rovinju je užarena. Posljednje pripreme privele su se kraju, postavljene su tribine za prihvat tisuće gledateljstva, otvoreni su barovi u kojima će se dočekati zora, u kojima će se odvijati pobjedničko slavlje!

Najbitnije od svega, u Valdibori je postavljena staza. Zračna vrata visine 25 metara uzdižu se iz rovinjskog mora, a lokalni galebovi uznemireni su neuobičajenim metežom. Ovu će zahtjevnu stazu, podložnu udarima vjetra pod svoju kontrolu staviti dvanaestorica najboljih pilota. Oni su već ovdje, u Rovinju. Pripremaju se da osvoje tron 2014.! Nakon odrađenih treninga započinju svoj spektakl kvalifikacijama. Šestorica s najboljim vremenom utrkivati će se s preostalom šestoricom s lošijim vremenskim rezultatom u Top 12. U nedjelju gledatelje očekuje prava avantura. Osmorica pilota koja stazu prođu u najkraćem vremenu natječu se međusobno u Super 8 utrci. I napokon, u zadnjoj Final 4 utrci piloti će morati zaslužiti ono po što su došli.

Ovog vikenda nema odmora, jer u pauzama će gledatelji imati prilike svjedočiti preformansu akrobatskih pilota, preletima aviona, glasnoj muzici i vrelom suncu! Rovinj se mora opravdati kao prva europska postaja. Još važnije, mora ostati zapamćen kao najuzbudljivija i najenergičnija postaja ove svjetske turneje!

RBAR Rovinj početak

Paola Baričević Rovinj, 11. travnja 2014.
2580 Total Views 1 Views Today

Pin It on Pinterest

Share This