Red Bull Air Race Rovinj 2015

Grad Rovinj, svi njegovi Rovinjci, Istrani, Hrvati te susjedi za 2 mjeseca imati će prilike doživjeti drugu ediciju najbržeg  motosporta u svijetu. Otkako je objavljeno da će Red Bull-ovi avioni ponovno preletjeti nebom rovinjske Valdibore društvene mreže nisu prestale brujati o najvećem sportskom i adrenalinskom događaju u prošloj godini. Oduševljenje što će čitav preformans biti odigran i u 2015. je očigledno.

Sada već iz iskustva možemo očekivati:

  • najbolje pilote svijeta u svojoj borbi za naslov prvaka svijeta
  • dva dana pogleda uperenog u nebo, ali zapravo čitav tjedan priprema, adrenalina, moćnih avio zvukova, priljeva tisuća zaljubljenika u zrakoplovstvo i znatiželjnika svih vrsta u Rovinj
  • kilometarske gužve na svim prilaznim cestama. S obzirom da su samo dvije, pokušajmo ovoga puta nakon posljednjeg leta ostati u ovom divnom gradu i prodrmati ga do temelja.

Najava o ovom eventu u svijet je lansirana iz Salzburga. Do sada su je prenijeli svi veliki i mali mediji, televizije, radio postaje, portali… Rovinj je u 2014. godini postao šampion hrvatskog turizma po broju ostvarenih noćenja, a kako je krenula ovogodišnja promocija, neće biti na odmet ponadati se još jednoj takvoj tituli. Treća utrka Svjetskog prvenstva 2015. održat će se u Rovinju 30. i 31. svibnja. Rovinj je u kalendaru prvenstva zamijenio Soči, gdje je utrka zbog organizacijskih i financijskih poteškoća otkazana.

Red Bull Air Race svjetsko prvenstvo u 2015. imati će osam utrka. Prva je prošlog mjeseca  tradicionalno održana u Abu Dhabiju, a u tijeku su pripreme za drugu, čiji je domaćin Japan. Nakon Rovinja, slijede Budimpešta (4. i 5. srpnja), Ascot (15. i 16. kolovoza), Spielberg (5. i 6. rujna), Fort Worth (26. i 27. rujna) i Las Vegas (17. i 18. listopada).

Prošlogodišnja travanjska edicija dovela je u Rovinj oko 50 tisuća posjetitelja. Topli sjevernojadranski svibanj svakako bi mogla biti još bolja vremenska opcija od prošlogodišnje. Toplo more, vrući kamen, sunčanje, već nešto tamniji ten, ljubav u zraku, kokteli i plesni ritmovi… Osjećate pakleno dobro ljeto??!

Za sportaše, avanturiste i zaboravne- u 2014. je slavio Austrijanac Hannes Arch. Idemo vidjeti  tko će se ovoga puta popesti na tron!

Mapa Red Bull AirRace Rovinj 2015

Red Bull karta 2015

Red Bull Air Race 2015

Paola Baričević
Rovinj, 03. ožujka 2015.

3244 Total Views 1 Views Today

Pin It on Pinterest

Share This